5 βήματα που μπορούν να λάβουν οι μικρές επιχειρήσεις για να προστατέψουν τον εαυτό τους από την απάτη στις επιταγές

5 βήματα που μπορούν να λάβουν οι μικρές επιχειρήσεις για να προστατέψουν τον εαυτό τους από την απάτη στις επιταγές

Mai 18, 2023 0 Von admin

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στο Ιλινόις γνωρίζουν ότι η απάτη άνθισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου που εκμεταλλεύονται το ότι όλοι κάνουν τα πάντα στο Διαδίκτυο, μέχρι τους απατεώνες της παλιάς σχολής που κλέβουν επιταγές κινήτρων από το ταχυδρομείο.

Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι, ενώ οι επιχειρήσεις έχουν γίνει καλύτερες στην αποτροπή του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, οι περιπτώσεις απάτης με επιταγές συνεχίζουν να αυξάνονται. Σε μια προειδοποίηση προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τον Φεβρουάριο σχετικά με την αύξηση της απάτης στις επιταγές λόγω κλοπής αλληλογραφίας, το Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων (FinCEN) ανέφερε ότι έλαβε 680.000 Αναφορές ύποπτης δραστηριότητας που σχετίζονται με απάτη επιταγών το 2022, σχεδόν διπλάσιο από τον αριθμό από το προηγούμενο έτος.

Δεν είναι μόνο η δραματική αύξηση των υποθέσεων που έχουν τραβήξει την προσοχή της FinCEN, αλλά και το τι κάνουν οι δράστες με τις επιταγές που κλέβουν. Δεν αρκούνται πλέον στο να εξαργυρώνουν απλώς τις ψεύτικες επιταγές, οι εγκληματίες πουλούν αντίγραφα κλεμμένων επιταγών στο διαδίκτυο και λαμβάνουν πληροφορίες από το σκοτεινό ιστό, όπως τα υπόλοιπα των λογαριασμών των πληρωτών, για να κάνουν το έγκλημα πιο επικερδές για αυτούς — και πιο επιζήμιο για τα θύματά τους.

Ευτυχώς, υπάρχουν σχετικά απλά, γρήγορα και φθηνά βήματα που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων για να αποφύγουν να πέσουν θύματα ελέγχου της απάτης.

Ακολουθούν πέντε βήματα που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στο Ιλινόις για να προστατευτούν:

1. Μειώστε τον αριθμό των φυσικών ελέγχων που χρησιμοποιείτε.

Όποιος εκδίδει μια επιταγή — είτε είναι χειρόγραφη, έντυπη ή δημιουργημένη από διαδικτυακή τραπεζική πλατφόρμα — κινδυνεύει να πέσει θύμα απάτης επιταγών. Έτσι, το πρώτο βήμα που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είναι να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω ACH ή EFT.

2. Εάν πρέπει να γράψετε επιταγή, χρησιμοποιήστε στυλό gel.

Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους διαπραγμάτευσης παράνομων επιταγών είναι να τις «πλένουμε» για να αφαιρέσουμε το ποσό σε δολάρια και το όνομα του δικαιούχου. Μόλις γίνει αυτό, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει την ολοκλήρωση της αγοράς σε έναν νέο παραλήπτη, για ένα μεγαλύτερο ποσό, και να το εξαργυρώσει. Ακόμη και οι επιταγές υπολογιστών μπορούν να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν από τους κλέφτες. Εάν πρέπει να εκδώσετε μια επιταγή, γράψτε την χρησιμοποιώντας ένα στυλό gel, καθώς το μελάνι πένας gel δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τους ελέγχους.

3. Εάν στέλνετε μια επιταγή, πάρτε την στο ταχυδρομείο.

Η αλληλογραφία σας είναι ευάλωτη σε κλοπή οπουδήποτε εκτός των ασφαλών ορίων μιας ταχυδρομικής εγκατάστασης. Οι κλέφτες μπορούν να «ψαρέψουν» την αλληλογραφία από τα γραμματοκιβώτια, να χρησιμοποιήσουν ένα γενικό κλειδί για να ανοίξουν τα κιβώτια συλλογής ή να το κλέψουν απευθείας από ένα φορτηγό ταχυδρομείου ή έναν μεταφορέα ταχυδρομείου. Ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι επιταγές σας θα εισέλθουν με ασφάλεια στο ταχυδρομικό σύστημα είναι να τις παραδώσετε απευθείας στο ταχυδρομείο.

4. Χρησιμοποιήστε την επαλήθευση επιταγής θετικής πληρωμής.

Η μεταφορά της επιταγής σας στο ταχυδρομείο θα εμποδίσει τους απατεώνες να την κλέψουν στο τέλος του ταξιδιού σας, αλλά τι γίνεται όταν φύγει από την υπηρεσία αλληλογραφίας κοντά στον παραλήπτη; Το Positive Pay είναι μια υπηρεσία που αποτρέπει την απάτη στις επιταγές από άκρη σε άκρη συγκρίνοντας μια επιταγή που παρουσιάζεται για πληρωμή με την ίδια επιταγή που εκδόθηκε από τον πληρωτή. Η υπηρεσία Positive Pay with δικαιούχου της Byline Bank επιχειρεί να αντιστοιχίσει τον αριθμό λογαριασμού, τον αριθμό επιταγής, το ποσό σε δολάρια, το όνομα και την ημερομηνία δικαιούχου πληρωμής με ένα αρχείο επιταγών που παρέχετε και σας ειδοποιεί για τυχόν ανωμαλίες.

5. Να είστε σε εγρήγορση και να διαδώσετε τη γνώση.

Ελέγχετε συχνά τους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησής σας και να είστε προσεκτικοί με τους προμηθευτές που αλλάζουν λογαριασμούς πληρωμών. Πάντα να καλείτε τους προμηθευτές σας για να επιβεβαιώσετε οποιαδήποτε αλλαγή στην πληρωμή. Και, εκπαιδεύστε την ομάδα σας ώστε να γνωρίζει τους κινδύνους της σύνταξης επιταγών και άλλων δραστηριοτήτων που κάνει — εκτός εικοσιτετράωρου όσο και στην εργασία — που μπορεί να θέσουν την επιχείρησή σας σε κίνδυνο.

Η λήψη αυτών των βημάτων θα βοηθήσει τη μικρή επιχείρησή σας να μειώσει τον κίνδυνο όχι μόνο απάτης επιταγών, αλλά και άλλων τύπων απάτης. Ως τράπεζα που εξυπηρετεί πολλές μικρές επιχειρήσεις, η Byline Bank είναι έτοιμη, πρόθυμη και ικανή να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε αυτά και άλλα μέτρα για την καταπολέμηση της απάτης.

Σας ενθαρρύνουμε να είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς στον κυβερνοχώρο — αλλά μην ξεχνάτε και την ασφάλεια της IRL (στον πραγματικό κόσμο).


αυτό το άρθρο Πέντε βήματα που μπορούν να κάνουν οι μικρές επιχειρήσεις για να προστατέψουν τον εαυτό τους από την απάτη στις επιταγές αδειοδοτήθηκε νόμιμα μέσω του Daily Herald. Απευθύνετε όλες τις ερωτήσεις αδειοδότησης στο [email protected].

Το παραπάνω υλικό έχει παρασχεθεί μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να βασίζεται σε φορολογικές, νομικές ή λογιστικές συμβουλές. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους δικούς σας φορολογικούς, νομικούς και λογιστικούς συμβούλους για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε από τις παραπάνω πληροφορίες.