3 Κινήσεις Χρημάτων για να Κερδίσετε εάν πρόκειται να αποκτήσετε μια κληρονομιά

3 Κινήσεις Χρημάτων για να Κερδίσετε εάν πρόκειται να αποκτήσετε μια κληρονομιά

Mai 23, 2023 0 Von admin

Αν και μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να λάβετε απροσδόκητα χρήματα, υπάρχουν ορισμένες οικονομικές κινήσεις που οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για αυτήν την κληρονομιά.

Σε γενικές γραμμές, η ειδοποίηση ότι πρόκειται να λάβετε μια κληρονομιά μπορεί να είναι γλυκόπικρη. Είναι υπέροχο να λαμβάνεις ένα εφάπαξ χρηματικό ποσό, αλλά αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι έχεις χάσει κάποιο κοντινό σου άτομο. Αν και μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική του λαμβάνοντας απροσδόκητα χρήματαυπάρχουν ορισμένες οικονομικές κινήσεις που λένε οι ειδικοί ότι πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι είστε προετοιμασμένοι όταν λάβετε την κληρονομιά σας.

Ρωτήσαμε νομικούς εμπειρογνώμονες σχετικά με τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε όταν μάθετε ότι κληρονομείτε χρήματα.

Να είστε υπομονετικοί και προσεκτικοί

Όταν ειδοποιηθείτε ότι θα λάβετε κληρονομιά, πρέπει να καταλάβετε ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να λάβετε επιταγή εκείνη την εβδομάδα. «Η διαδικασία για να λάβετε μια κληρονομιά μπορεί να είναι αργή και επίπονη», λέει ο Πάτρικ Χικς, δικηγόρος σχεδιασμού ακινήτων στην Καλιφόρνια και επικεφαλής νομικών στο Εμπιστοσύνη & Θέληση. «Μπορεί να χρειαστούν μήνες ή χρόνια και μπορεί να μην λάβετε ακριβώς αυτό που περιμένετε».

Όταν πάρετε τα χρήματά σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι θέλετε να κάνετε με αυτό το δώρο. „Η λήψη μιας κληρονομιάς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά σας, αλλά είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί και να περιμένετε μέχρι να καταλαγιάσει η σκόνη πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές“, λέει ο Hicks. «Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να διαπιστώσετε ότι έχετε υπολογίσει λάθος και ότι η πραγματικότητα είναι κατώτερη των προσδοκιών σας».

Ζητήστε συμβουλές από ειδικούς

Συνεργαστείτε με επαγγελματίες συμβούλους για να περιηγηθείτε στις οικονομικές επιπτώσεις της κληρονομιάς σας. „Είναι καλή ιδέα να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός οικονομικού ελέγχου για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τυχόν αλλαγές στη συνολική οικονομική σας κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της λήψης κληρονομιάς“, λέει ο Hicks.

Μπορεί επίσης να θέλετε να λάβετε περισσότερη καθοδήγηση από διάφορους χρηματοοικονομικούς σχεδιαστές για να δείτε ποιος σας ταιριάζει καλύτερα. «Δεν χρειάζεται να κολλήσετε με τον οικονομικό σύμβουλο που κατείχε αρχικά τα χρήματα», λέει ο Πάτρικ Σιμάσκο, δικηγόρος και ειδικός στη διατήρηση της περιουσίας. Νόμος Σιμάσκο με έδρα το Μίσιγκαν. «Βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε συμβουλές και προσδιορίζετε την καλύτερη διαδρομή για εσάς».

Μια άλλη σημαντική κίνηση χρημάτων, λέει ο Simasko, είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για τη συνταξιοδότησή σας. «Δεν θέλετε να το χάσετε ή να το φυσήξετε», προειδοποιεί ο Simasko.

Η ομάδα σας θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει έναν δικηγόρο που μπορεί να σας βοηθήσει με φορολογικές επιπτώσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη. «Ενώ οι φόροι της ακίνητης περιουσίας έχουν γίνει λιγότερο πρόβλημα ως αποτέλεσμα των πρόσφατων αλλαγών στο ποσό της απαλλαγής εφ‘ όρου ζωής (το οποίο μπορεί να αλλάζει ξανά), ορισμένα μέρη μιας κληρονομιάς μπορούν να προκαλέσουν σημαντικούς φόρους εισοδήματος», λέει ο David DuFault, δικηγόρος και εντολέας με Νόμος των Σοδόμων στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος σας μπορεί να εξηγήσει καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο φορολογούνται τόσο οι ομοσπονδιακοί φόροι περιουσίας όσο και οι ισχύοντες κρατικοί φόροι κληρονομιάς μπορεί να επηρεάσει την κληρονομιά σας. Οι φόροι που επιβάλλονται εξαρτώνται επίσης από παράγοντες όπως η προσωπική σας περιουσία, η πολιτεία στην οποία ζείτε και το ποσό της κληρονομιάς σας.

Ενημερώστε το σχέδιο ακινήτων σας

Ακόμα κι αν η κληρονομιά σας δεν πρόκειται να σας κάνει πολυεκατομμυριούχο, αδράξτε την ευκαιρία να αναθεωρήσετε και να ενημερώσετε το δικό σας τρέχον σχέδιο ακινήτων. «Αρκετά συχνά, λαμβάνουμε ερωτήματα από νέους πελάτες που έχουν ή πρόκειται να κληρονομήσουν περιουσία από την οικογένεια χωρίς να έχουν κάποιο σχέδιο για τον εαυτό τους», λέει ο DuFault.

Εκτός από το να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να κληρονομήσει η οικογένειά σας από εσάς, η λήψη κληρονομιάς μπορεί να σας οδηγήσει να εξετάσετε άλλες εναλλακτικές λύσεις για τη διάθεση της περιουσίας σας—όπως φιλανθρωπικές παροχές, εξηγεί ο DuFault. «Και, εάν η κληρονομιά που λαμβάνετε είναι σημαντική, η πιθανότητα τα δικά σας παιδιά ή η οικογένειά σας να κληρονομήσουν μεγαλύτερο ποσό θα μπορούσε να απαιτήσει πρόσθετα έγγραφα, όπως ένα καταπίστευμα, για τον έλεγχο ή την προστασία τους», προσθέτει ο DuFault.

Μερικά ζητήματα που πρέπει να σκεφτείτε θα μπορούσαν να είναι: Μπορείτε να κάνετε επιπλέον δώρα ή να υποστηρίξετε μια φιλανθρωπική οργάνωση τώρα; Χρειάζεται να προσδιορίσετε πού πηγαίνουν τα κεφάλαια μετά το θάνατό σας;

«Ακριβώς όπως επηρεαστήκατε θετικά από μια κληρονομιά που σας πέρασε, αυτή είναι η ευκαιρία σας να βοηθήσετε να αφήσετε το δικό σας αντίκτυπο μετά το θάνατό σας», λέει ο Hicks.


Αυτό το άρθρο γράφτηκε από την Erica Lamberg από Πραγματικά Απλό και αδειοδοτήθηκε νόμιμα μέσω της Industry Dive Αγορά περιεχομένου. Απευθύνετε όλες τις ερωτήσεις αδειοδότησης στο [email protected].