Πώς τα δεδομένα και ο αυτοματισμός μπορούν να βοηθήσουν στη βιωσιμότητα

Πώς τα δεδομένα και ο αυτοματισμός μπορούν να βοηθήσουν στη βιωσιμότητα

Mai 21, 2023 0 Von admin

Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στη μέση ενός ψηφιακού μετασχηματισμού, ο οποίος έχει αλλάξει τις καθημερινές λειτουργίες για αμέτρητες επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους. Οι τεχνολογικές εξελίξεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και ο αυτοματισμός βοηθούν τους ηγέτες των εταιρειών να λειτουργούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από ποτέ, να δημιουργούν έσοδα και ίσως ακόμη και να κάνουν τον κόσμο καλύτερο στη διαδικασία. Αλλά πως?

Γιατί η βιωσιμότητα έχει νόημα

Για χρόνια, εταιρείες όλων των μεγεθών έχουν αναγνωρίσει την εγγενή αξία των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και πρωτοβουλιών διακυβέρνησης (ESG) όσον αφορά τη διατήρηση των πελατών και την ομαλή συνολική λειτουργία. Βιωσιμότητα Οι στρατηγικές είναι μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση που μπορεί να ενισχύσει τη μακροζωία της εταιρείας και να κάνει τους πελάτες να επιστρέφουν.

Ωστόσο, ενώ πολλοί ηγέτες εταιρειών αναγνωρίζουν την κρίσιμη σημασία των βιώσιμων πρωτοβουλιών, μόνο το ένα τέταρτο περίπου των εταιρειών περιλαμβάνουν τη βιωσιμότητα ως μέρος του επιχειρηματικού τους μοντέλου, Διεθνές Ινστιτούτο Ανάπτυξης Διοίκησης (IMD). Για τις μεγαλύτερες πιθανότητες μακροπρόθεσμης επιχειρηματικής επιτυχίας, ο οργανισμός με έδρα την Ελβετία ενθαρρύνει τα στελέχη και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της εταιρείας να συμμορφωθούν πρώτα με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς και στη συνέχεια να υιοθετήσουν μια πιο προορατική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα.

Για τον σκοπό αυτό, τα δεδομένα και η αυτοματοποίηση μπορούν να βοηθήσουν, παρέχοντας σε καθιερωμένες εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις τα απαραίτητα εργαλεία για να ανταποκριθούν στόχους βιωσιμότητας.

Σπάζοντας τα εμπόδια και υλοποίηση πράσινων πρωτοβουλιών

Στην ιδανική περίπτωση, οι βιώσιμες πρωτοβουλίες μιας εταιρείας θα πρέπει να είναι αυθεντικές και περιβαλλοντικά εστιασμένες, αντί να έχουν τις ρίζες τους στην ελπίδα αυξημένων κερδών. Οι σημερινοί καταναλωτές με γνώσεις τεχνολογίας χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τη δύναμη των δαπανών τους για να υποστηρίξουν εταιρείες με περιβαλλοντική συνείδηση ​​και είναι ακόμη πρόθυμοι να ξοδέψουν μερικά επιπλέον δολάρια για βιώσιμα προϊόντα και επωνυμίες. Οι εταιρείες που στοχεύουν στο μέλλον μπορούν να διατηρήσουν τη διαφάνεια αποκαλύπτοντας δημόσια τους στόχους και τις πρωτοβουλίες τους για τη βιωσιμότητα και ενθαρρύνοντας τα σχόλια των πελατών.

Ωστόσο, αυτά τα σχόλια δεν θα είναι πολλά χωρίς τη δυνατότητα να τα κατανοήσετε όλα και η αυτοματοποίηση μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι από αυτή την άποψη. Το λογισμικό αυτοματισμού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων από τα βάρη της ερμηνείας δεδομένων, επιτρέποντας στις εταιρείες να επιταχύνουν τις πράσινες πρωτοβουλίες τους και να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Για παράδειγμα, με διαθέσιμο λογισμικό αυτοματισμού, οι εταιρείες μπορούν να παρακολουθούν γρήγορα και εύκολα τη χρήση ενέργειας, την ποσότητα των απορριμμάτων που παράγονται καθημερινά, τις συνήθειες των καταναλωτών, αποτύπωμα άνθρακα και πολλά άλλα, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των λειτουργιών.

Ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που συλλέγονται, μπορεί να χρειαστούν μήνες για να οργανώσει και να αναλύσει σωστά τις σχετικές πληροφορίες ένας εργαζόμενος. Η τεχνολογία μας οδηγεί εκεί πολύ πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Πληροφορίες που βασίζονται σε δεδομένα για ενημέρωση της βελτιστοποίησης

Όταν πρόκειται για τους στόχους βιωσιμότητας μιας εταιρείας, η μείωση των απορριμμάτων τείνει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της συζήτησης και για καλό λόγο: ενώ είναι δύσκολο να προσδιοριστούν οι ακριβείς αριθμοί όσον αφορά την παραγωγή βιομηχανικών αποβλήτων, η παραγωγή αποβλήτων είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα που είναι αναμενόμενο. να μεγαλώσει. Επιπλέον, η διαχείριση στερεών αποβλήτων είναι μια εγγενώς σπάταλη διαδικασία από μόνη της, συμβάλλοντας 1,6 δισεκατομμύρια τόνοι εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα μόνο το 2016, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Μια μαζικά σπάταλη βιομηχανία, η μεταποίηση μπορεί να ωφεληθεί πολύ από την αλληλεπίδραση δεδομένων-αυτοματισμού-αειφορίας, ξεκινώντας από προσεκτική διαχείριση αποθεμάτων. Το υπερβολικό απόθεμα μπορεί να φράξει την αλυσίδα εφοδιασμού και τις χωματερές. Ωστόσο, μέσω πληροφοριών που βασίζονται σε δεδομένα και έξυπνου αυτοματισμού, οι επιχειρήσεις μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ υπερβολικού αποθέματος και ανεπαρκούς ποσότητας, μειώνοντας σημαντικά τα απόβλητα, τις εκπομπές και τις συνολικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Αυξημένη αποτελεσματικότητα των διαδικασιών

Τα απόβλητα έρχονται σε πολλές μορφές και αμέτρητες επιχειρήσεις είναι ένοχες για χάσιμο χρόνου. Η παροιμία «ο χρόνος είναι χρήμα» παίζει εδώ — οι αναποτελεσματικές διαδικασίες και οι απολύσεις μπορούν να εμποδίσουν σημαντικά τις καθημερινές λειτουργίες, ενώ χάνουν χρόνο και χρήμα της εταιρείας. Τα καλά νέα είναι ότι η αυτοματοποίηση μπορεί να βοηθήσει να γεφυρωθούν ορισμένα κενά, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών σε κάθε γωνιά της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το ανθρώπινο λάθος συμβάλλει σημαντικά στο πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας και του χαμένου χρόνου της εταιρείας, και οι ηγέτες των εταιρειών σε όλους τους κλάδους λαμβάνουν υπόψη. Οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το άγχος στο χώρο εργασίας και τις απολύσεις μέσω της αυτοματοποίησης της ροής εργασίας, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να επικεντρωθούν σε ουσιαστική εργασία και ενδεχομένως να κάνουν λιγότερα λάθη. Εταιρείες που θέλουν να εφαρμόσουν αυτοματοποίηση ροής εργασιών στο σχέδιο βιωσιμότητας τους θα πρέπει να ξεκινήσουν από μικρά και να προσδιορίσουν τις λειτουργίες στις οποίες η αυτοματοποίηση θα αποκομίσει τη μεγαλύτερη απόδοση. Αυτή η ανταμοιβή θα μπορούσε να περιλαμβάνει οικονομικούς στόχους, περιβαλλοντικούς στόχους ή ένα άλλο σχέδιο συνολικά.

Ζύγιση κόστους έναντι οφέλους

Για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, η υλοποίηση πρωτοβουλιών βιωσιμότητας μπορεί να φαίνεται περισσότερο σαν όνειρο παρά σαν απτός στόχος, καθώς η εφαρμογή της τεχνολογίας μπορεί να είναι δαπανηρή. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που είναι χρήση τεχνολογίας για την προώθηση της βιωσιμότητας πρέπει να απασχολεί ταλαντούχους εργαζόμενους που μπορούν να αξιοποιήσουν αυτούς τους πόρους και να εξορθολογίσουν τις λειτουργίες για το μεγαλύτερο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος.

Ωστόσο, καθώς οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν την αυτοματοποίηση και την ανάλυση δεδομένων για να αυξήσουν την απόδοση, να προσαρμόσουν τη χρήση ενέργειας, να μειώσουν τη σπατάλη και να βοηθήσουν με άλλο τρόπο στη βιωσιμότητα, το κόστος της επένδυσης στον αυτοματισμό αξίζει τον κόπο. Δίνοντας στους ηγέτες των εταιρειών τη δυνατότητα να δουν τη μεγάλη εικόνα όσον αφορά το αποτύπωμα άνθρακα, τα δεδομένα και η αυτοματοποίηση μπορούν να βοηθήσουν στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων μιας εταιρείας.


Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τον Charlie Fletcher από VentureBeat και αδειοδοτήθηκε νόμιμα μέσω της Industry Dive Αγορά περιεχομένου. Απευθύνετε όλες τις ερωτήσεις αδειοδότησης στο [email protected].