Πώς η πρακτική μου με προετοίμασε για το τελευταίο έτος

Πώς η πρακτική μου με προετοίμασε για το τελευταίο έτος

April 3, 2017 0 Von admin

Η Πρεσβευτής Φοιτητών Τελικού Έτους Άννα ρίχνει μια ματιά στην ετήσια πρακτική της στη Microsoft και πώς αυτό επηρέασε την απόδοσή της στο Τελικό Έτος.

Κατά τη γνώμη μου, μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για σπουδές Εμπόριο στο UCD είναι το Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης Quinn. Αυτό το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να περάσουν ένα χρόνο από τις σπουδές τους και να ολοκληρώσουν μια πρακτική άσκηση 9-12 μηνών σε μια μεγάλη ποικιλία οργανισμών.

Στο τέλος του δεύτερου έτους, είχα την τύχη να μου προταθεί θέση πρακτικής άσκησης στη Microsoft. Δεν μπορώ να αρχίσω να περιγράφω πόσο μεγάλο αντίκτυπο είχε αυτή η πρακτική στη ζωή μου. Ολοκληρώνοντας τη μακροχρόνια πρακτική άσκηση στη Microsoft, έχω αναπτύξει τόσα πολλά τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο όγκος της εμπειρίας που έλαβα κατά τη διάρκεια του χρόνου μου με την εταιρεία είναι εκπληκτικός και υπήρξαν σημαντικά οφέλη για μένα σε όλες τις πτυχές της ζωής μου.

Ωστόσο, τώρα που επέστρεψα για να ολοκληρώσω το τελευταίο μου έτος, συνειδητοποίησα ότι η πρακτική μου άσκηση είχε σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοσή μου σε διάφορους τομείς.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η πλήρης απασχόληση σε έναν οργανισμό για έναν ολόκληρο χρόνο με δίδαξε πραγματικά τη σημασία της ομαδικής εργασίας. Σχεδόν κάθε εργασία που ολοκλήρωσα απαιτούσε τη συνεργασία με μια ομάδα, όπου τα μέλη συχνά προέρχονταν από μια ποικιλία διαφορετικών καταβολών και είχαν διαφορετικό στυλ εργασίας. Αυτό με βοήθησε να αναπτύξω τις δεξιότητές μου στην ομαδική εργασία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στον κόσμο της εργασίας σήμερα.

Κοινότητα πρακτικής άσκησης στη Microsoft

Τώρα που επέστρεψα στην τελευταία χρονιά, μπορώ να δω τον αντίκτυπο που είχε αυτή η εμπειρία στην απόδοσή μου σε ομάδες. Ενώ προηγουμένως θεωρούσα τον εαυτό μου αρκετά καλό στο να εργάζομαι σε ομάδα, βλέπω τώρα ότι το έτος πρακτικής άσκησης με βοήθησε να βελτιώσω περαιτέρω αυτές τις δεξιότητες, καθώς η παραγωγικότητα στις ομαδικές συναντήσεις και η ποιότητα της εργασίας που παράγεται έχει βελτιωθεί σημαντικά . Αυτό ήταν πολύ ωφέλιμο για μένα, καθώς πολλές από τις ενότητες μου περιλαμβάνουν κάποια μορφή ομαδικής αξιολόγησης.

Νέες δεξιότητες

Όταν έκανα αίτηση για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, ο κύριος στόχος μου ήταν να εργαστώ σε έναν ρόλο που θα ήταν προκλητικός και θα μου επέτρεπε να αποκτήσω νέες δεξιότητες. Ωστόσο, δεν περίμενα να κερδίσω τόσα όσα έκανα! Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης, ανέπτυξα πολλές προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, που ποικίλλουν από επικοινωνία, παρουσίαση, διαχείριση χρόνου (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Αυτές οι δεξιότητες ήταν ανεκτίμητες για μένα το τελευταίο έτος, καθώς πολλές από τις ενότητες μου απαιτούσαν να χρησιμοποιήσω αυτές τις δεξιότητες όταν μαθαίνω ή ολοκληρώνω εργασίες. Για παράδειγμα, η πλειοψηφία των ενοτήτων μου στο τελευταίο έτος χρειάστηκε παρουσίαση. Αυτός ήταν προηγουμένως ένας τομέας με τον οποίο δεν θα ήμουν πολύ άνετος ή σίγουρος, ωστόσο κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου, αφιέρωσα πολύ χρόνο παρουσιάζοντας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και τις ικανότητές μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχω πολύ καλές επιδόσεις σε παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου μου έτους.

Διαχείριση χρόνου

Όπως ανέφερα νωρίτερα, η πλήρης απασχόληση για ένα χρόνο σίγουρα με βοήθησε να αναπτύξω εξαιρετικές δεξιότητες διαχείρισης χρόνου. Έπρεπε να μάθω πώς να εξισορροπώ πολλές διαφορετικές εργασίες και να διασφαλίζω ότι τηρούνται όλες οι προθεσμίες. Εκτός από αυτό, έπρεπε να μάθω πώς να ισορροπώ την επαγγελματική μου ζωή με την κοινωνική μου ζωή έξω από το γραφείο, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο στην αρχή.

Πιστεύω ότι αυτή η δεξιότητα με ωφέλησε πολύ το τελευταίο έτος, ειδικά με τον αυξημένο φόρτο εργασίας, καθώς έμαθα πώς να εξισορροπώ τις σπουδές μου με θέσεις μερικής απασχόλησης, κοινωνικές εκδρομές, κοινωνίες κ.λπ.

Εθελοντισμός με τη Microsoft

Διευρυμένη Γνώση

Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου έμαθα πολλά. Ήμουν εκτεθειμένος στη λειτουργία ενός μεγάλου πολυεθνικού οργανισμού για έναν ολόκληρο χρόνο, που ασχολείται με διαφορετικές καταστάσεις και ενδιαφερόμενους φορείς. Αυτή η εμπειρία ήταν εξαιρετικά πολύτιμη για μένα όσον αφορά την εκμάθηση του σύγχρονου κόσμου των επιχειρήσεων και τον καλύτερο τρόπο συμπεριφοράς.

Επιπλέον, αυτή η αυξημένη γνώση ήταν καθοριστική για τη δουλειά μου στο πανεπιστήμιο. Για παράδειγμα, όταν ολοκληρώνω ενότητες για θέματα όπως η Επιχειρηματική Στρατηγική, τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσω και να θυμηθώ τις βασικές έννοιες επειδή έχω εμπειρία με αυτές ή δικά μου προσωπικά παραδείγματα. Αυτό με βοήθησε εξαιρετικά καθώς αύξησε τόσο την απόδοσή μου όσο και την απόλαυσή μου από τις ενότητες.

Αυτοπεποίθηση

Τέλος, για μένα, αισθάνομαι ότι το μεγαλύτερο όφελος που αποκόμισα από το έτος πρακτικής μου είναι η εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι η εμπειρία με έκανε πολύ πιο σίγουρο για τον εαυτό μου και για τις ικανότητές μου. Αν και μπορεί να ήταν μια τρομακτική εμπειρία στην αρχή, οι εμπειρίες και οι σχέσεις που απέκτησα κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήταν σημαντικές για μένα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Και έτσι, θα συνιστούσα το Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης Quinn σε κάθε φοιτητή που θέλει να αποκτήσει κάποια πραγματική εμπειρία ζωής πριν ολοκληρώσει το πτυχίο σας. Δεν μπορώ να αρχίσω να περιγράφω πόσο θα σας αλλάξει η εμπειρία και θα σας ωφελήσει τόσο στο τελευταίο έτος όσο και στη μελλοντική σας καριέρα.