Μια μέση ημέρα στο εμπόριο

Μια μέση ημέρα στο εμπόριο

März 14, 2018 0 Von admin

Ο τρέχων φοιτητής εμπορίου Eoghan σκέφτεται πώς είναι να σπουδάζεις στο UCD και πώς είναι μια τυπική μέρα να σπουδάζεις επιχειρήσεις.

Σπουδές Εμπορίου στο UCD δεν είναι μια βόλτα στο πάρκο. Σας προκαλεί να βιώσετε νέα θέματα που δεν έχετε ξανασυναντήσει στο γυμνάσιο και σας εκπαιδεύει να αξιολογείτε κριτικά πολλές θεωρίες εργασίας στον κόσμο των επιχειρήσεων. Η εξερεύνηση των ενοτήτων (τάξεις) σε όλο το ευρύ φάσμα του αντικειμένου που είναι η επιχείρηση, σας βοηθά ως μαθητή να αποκτήσετε μια σαφή και ευρεία επισκόπηση κάθε πτυχής των εταιρειών, τόσο μεγάλων όσο και μικρών. Για μένα μέχρι στιγμής το μάθημα με έχει σκεφτεί πολύ ενώ μου έδωσε μερικές αξέχαστες ευκαιρίες. Ας διανύσουμε μια δύσκολη εβδομάδα σπουδών εμπορίου στο Lochlann Quinn School of Business.

Κάθε εβδομάδα θα έχετε περίπου 15-20 ώρες διαλέξεων και σεμιναρίων και στη συνέχεια άλλες 15 ώρες πρόσθετης εργασίας έξω από την τάξη που θα σας βλέπουν είτε να εργάζεστε στο σπίτι είτε να εργάζεστε στη βιβλιοθήκη στην πανεπιστημιούπολη. Κάθε εξάμηνο θα παρακολουθείτε έξι ενότητες σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από Χρηματοδότηση και Λογιστική προς την Η επιχείρηση στην κοινωνία (το οποίο εξετάζει τις ηθικές επιχειρήσεις στον κόσμο σήμερα).

Άποψη μιας διάλεξης για το εμπόριο στο quinnΟι διαλέξεις είναι μεγάλες συνεδριάσεις, όπου το βασικό περιεχόμενο διερευνάται από τον καθηγητή σας. Η παρουσίαση των εισηγητών ποικίλλει ανάλογα με το θέμα, για παράδειγμα σε θέματα που βασίζονται περισσότερο στη θεωρία, οι περισσότεροι καθηγητές επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν παρουσιάσεις power point με τη βοήθεια κάποιου υλικού βίντεο. Σε διαλέξεις με πιο πρακτικές βάσεις, όπως τα Μαθηματικά για Επιχειρήσεις και η Χρηματοοικονομική Λογιστική, οι διαλέξεις θα χρησιμοποιούν μια παρουσίαση σε στυλ PowerPoint, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιούν τον οπτικοποιητή για να αντιμετωπίσουν ορισμένα προβλήματα και ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Οι διαλέξεις μπορούν να διαρκέσουν είτε για πενήντα λεπτά είτε στην περίπτωση διπλής διάλεξης, μπορούν να συνεχιστούν για δύο ώρες με ένα μικρό διάλειμμα στη μέση.

Τα σεμινάρια είναι μικρότερα μαθήματα με έως και πενήντα μαθητές και μοιάζουν περισσότερο με τα μαθήματα που θα συνηθίζατε στο γυμνάσιο. Ο δάσκαλος θα εξετάσει επιπλέον υλικό και ερωτήσεις εξάσκησης για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια περαιτέρω εικόνα για το τι καλύφθηκε στην πιο πρόσφατη διάλεξη. Όλοι οι δάσκαλοι είναι έμπειροι μεταπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές ή στην περίπτωση της Λογιστικής, ορισμένοι είναι πιστοποιημένοι ορκωτοί λογιστές των οποίων η τεχνογνωσία και η γνώση στον κλάδο τους είναι τεράστια και είναι πάντα πιο πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να αντιμετωπίσουν προβλήματα που οι μαθητές μπορεί να δυσκολεύτηκαν. Τα σεμινάρια διαρκούν 50 λεπτά και συνήθως γίνονται μία φορά την εβδομάδα.

Το εμπόριο είναι ένα μάθημα που μέχρι τώρα με έχει βοηθήσει πραγματικά να εξελιχθώ τόσο ακαδημαϊκά όσο και προσωπικά. Ορισμένες ενότητες διασφαλίζουν ότι απομακρύνεστε από τη ζώνη άνεσής σας και βασίζονται αποκλειστικά στην ομαδική εργασία με την τάξη. Σας επιτρέπει να επεκτείνετε την ομάδα φίλων σας και να δικτυωθείτε με μαθητές που μπορεί να μην έχετε γνωρίσει ποτέ διαφορετικά. Πολλές πρακτικές ενότητες ακολουθούν αυτό το μονοπάτι, όπως το Business Live στο πρώτο έτος. Αυτή η ενότητα επιτρέπει σε μια ομάδα να κατευθύνει το μονοπάτι μιας νέας προσομοιωμένης επιχείρησης ενάντια σε ανταγωνιστές στην ομάδα εκμάθησής σας, ωθώντας σας να λάβετε βασικές επιχειρηματικές αποφάσεις όπως το μάρκετινγκ, τη λογιστική, την παραγωγή και την κατασκευή καθώς και αποφάσεις επιχειρηματικής ανάλυσης. Μετά τις 12 εβδομάδες προσομοίωσης της επιχείρησής σας στην αγορά, ήρθε η ώρα να παρουσιάσετε την εταιρεία σας στο διοικητικό συμβούλιο και αυτό ωθεί πολλούς μαθητές να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους παρουσιάζοντας στους καθηγητές καθώς και στην υπόλοιπη τάξη τους. Είναι μια αποθαρρυντική διαδικασία στην αρχή, αλλά αυτή που σας επιτρέπει να εξασκήσετε τις παρουσιάσεις και τις διαπροσωπικές σας δεξιότητες. Άλλες ενότητες μπορεί να επιτρέψουν κάποια συνεχή εξέταση, όπως μερικές μικρές δοκιμασίες στην τάξη που μπορεί να αξίζουν 5% το καθένα, μια ενδιάμεση και επίσης μια τελική εξέταση.

Άποψη μιας διάλεξης για το εμπόριο στο quinnΟι σπουδές Εμπορίου στο UCD μου επέτρεψαν να διευρύνω το όραμά μου για τις επιχειρήσεις και τη θέση της στον κόσμο και μου άνοιξε ευκαιρίες όπως να ακούσω από προσκεκλημένους ομιλητές, όπως ο ανθρωπιστής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Goal Ireland John O Shea και άλλους μεγάλους Ιρλανδούς επιχειρηματίες. Μου έδωσε την ευκαιρία να σπουδάσω στο εξωτερικό στον Καναδά για ένα εξάμηνο, το οποίο θα εμβαθύνω σε μια ξεχωριστή ανάρτηση ιστολογίου, και κυρίως την ευκαιρία να υποβάλω αίτηση σε μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες για μια μακροχρόνια αμειβόμενη πρακτική άσκηση / τοποθέτηση εργασίας, που θα είναι ανεκτίμητης αξίας στο μέλλον αν είμαι αρκετά τυχερός να μου προσφερθεί ένα.

Εάν δεν φοβάστε μια πρόκληση, ότι σας διώχνουν από τη ζώνη άνεσής σας και έχετε έντονο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις, τότε το Εμπόριο είναι σίγουρα ο τρόπος που πρέπει να επιλέξετε. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη μελέτη Μαθήματα εμπορίου στο UCD εδώ στον ιστότοπο MyUCD.